logo
Definitief ontharen

U kunt in de salon terecht voor definitief ontharen op basis van de LHE-methode.

Light & Heat Energy

In de salon wordt gebruik gemaakt van de LHE-methode. LHE is de afkorting voor Light & Heat Energy. Deze unieke combinatie van licht en warmte-energie is een veilige en effectieve methode om definitief te ontharen, zonder het omringende weefsel (de huid) te beschadigen.

Hoe werkt LHE?

Om definitief haar te verwijderen, is het nodig om de haarfollikel te verwarmen naar 74 graden, zodat deze wordt vernietigd. Hierdoor kan er geen nieuw haartje meer ontstaan in de haarfollikel.  Dit doet de LHE technologie met een combinatie van licht en warmte energie. Licht wordt geabsorbeerd door de melamine (pigment) in het haar en omgezet naar warmte. Dit veroorzaakt een temperatuurverhoging in de follikel.  Tegelijkertijd wordt de warmte energie, die geproduceerd wordt door de flitslamp, door de haarschacht naar de follikel geleid en deze samengevoegde warmte vernietigt de follikel. LHE kan daardoor zeer effectief werken op een veilig energieniveau; ook bij blond, grijs en rood haar.

LHE in stappen:

Haar in groeifase Licht en warmte Door warmte wordt meer licht geabsorbeerd
Haar sterft af door temperatuurstijging Resultaat: een gladde huid in het behandelde gebied

 

Haargroei

De haren groeien in verschillende fases. De groeicyclus bestaat uit drie fases:         – groeifase (anagene fase)         – overgangsfase (katagene fase)       – rustfase (telogene fase)


Het is onmogelijk te bepalen in welke fase het haar zich bevindt. De meest effectieve behandeling vindt plaats, wanneer het haar in de actieve groeifase is.  Een reeks van behandelingen met LHE gedurende een bepaalde tijd zal iedere haarfollikel uitschakelen in zijn actieve groeifase. Daarom is voor definitief ontharen meerdere behandelingen nodig. Tussen de behandelingen zitten 5 tot 7 weken.  Het totaal aantal behandelingen hangt af van het huidtype en haartype. Dit verschilt per persoon. Behandeling van alle haarkleuren en huidskleuren is mogelijk.

Proefconsult

Tijdens het intakegesprek worden al uw gegevens genoteerd en eventuele contra indicaties met u doorgenomen. Tijdens de proefbehandeling zullen een paar lichtflitsen worden gegeven in het te behandelen gebied, om de reactie van de huid te bepalen. Dit consult is gratis.

Wat u moet doen:

Gedurende de behandelingen kunt u beter niet zonnen of onder de zonnebank gaan en geen zelfbruinende crème gebruiken. Daarnaast wordt u verzocht om voor de eerste behandeling en tussen de behandelingen de haren alleen nog maar te scheren of te knippen.

Maak nu een afspraak

 

 

 

 

 

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag

gesloten
09:00 – 21:00
09:00 – 17:00
09:00 – 17:00

 

over ons | privacy reglement | contact | algemene voorwaarden | login
Janneke Lemstra | Hoofdstraat 54 | 9321 CG Peize | Tel. 050-5036269 | Email: info@schoonheidsstudiojanneke.nl